Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-05@10:55:03 GMT

نکته‌هایی ظریف در گزارش بازدید رهبری از نمایشگاه کتاب

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۴۷۹۴

نکته‌هایی ظریف در گزارش بازدید رهبری از نمایشگاه کتاب

به گزارش جهان نيوز، روز گذشته نمایشگاه کتاب تهران میزبان رهبر معظم انقلاب بود،‌ معظم‌له با حضور در مصلی از غرفه‌های برخی از ناشران در شبستان مصلی بازدید کردند و ناشران بسیاری تازه‌های خود را به ایشان معرفی کردند،‌ رهبر انقلاب امسال نیز توصیه‌هایی را برای جریان نشر و مسئولان فرهنگی کشور مطرح فرمودند،‌ از آن جمله بحث حمایت از نشر نزدیک به فرهنگ انقلاب و  تولید کتاب‌های خوب و بامحتوا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یک روز پس از بازدید رهبر انقلاب و انتشار روایت‌هایی از حضور ایشان در نمایشگاه کتاب با علیرضا مختارپور معاون نشر موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی که در جریان حضور رهبری در نمایشگاه کتاب ایشان را همراهی می‌کرد،‌ گفت‌وگو کردیم،‌ متن این گفت‌وگو به شرح ذیل است:

امسال بیست  و دومین باری بود که رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب بازدید داشتند،‌ بازدید ایشان از جهات بسیاری اهمیت دارد، هم برای مخاطبان و هم برای مدیران اجرایی. ایشان در جریان بازدید خود معمولاً توصیه‌هایی برای مسئولان فرهنگی و اجرایی و ناشران دارند،‌ روز گذشته نیز توصیه‌هایی داشتند،‌ در این باره بفرمایید؟
بله، همان طور که گفتید، دیروز بیست و دومین بازدید ایشان از مجموع 32 دوره نمایشگاه کتاب تهران بود، چند محور عمده از بازدید ایشان قابل توجه است،‌ محور اول نکته‌ای است  که خود ایشان هم فرمودند و آن ترویج و تشویق مردم به کتاب و کتابخوانی است.

محور دوم، آشنایی با جریان نشر در کشور  و کتاب‌های تازه  و آشنایی با مشکلات  ناشران  است که روز گذشته برخی ناشران درباره گرانی کاغذ مطالبی را خدمت ایشان عرض کردند.

محور سوم توصیه‌‌های ایشان به مسئولان فرهنگی کشور و ناشران است،‌ این محور در تمام 22 دوره قبلی بازدید به اقتصای مسائل هر دوره مطرح شده است. مثل توجه به محتوای کتاب،‌ توجه به نوع کاغذ انتخابی،‌ توجه به استفاده از تصاویر و طراحی مناسب برای روی جلد، محتوای قابل استفاده و منطبق بر فرهنگی ایرانی ـ  اسلامی.

در بازدید روز گذشته نیز رهبر انقلاب بر این مطالب تاکید کردند، نکته دیگری که خصوصاً‌ در دو دهه اخیر در بازدیدهای ایشان مورد تاکید بوده این است که جریان فرهنگی کشور نباید نسبت به کسانی که در عرصه نشر برای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی تلاش می‌کنند،‌ بی‌تفاوت باشد. این افراد خصوصاً کسانی که از نسل جوان کشور هستند و می‌توانند امید و آینده نشر در کشور باشند، باید از طرف مدیریت فرهنگی کشور مورد تشویق و حمایت قرار گیرند.

اطلاعات کتاب‌شناختی رهبر انقلاب معمولا حیرت اهل فرهنگ و قلم را به دنبال دارد‌، پرسش‌هایی که حضرت آقا از ناشران می‌پرسند،‌ نشان می‌دهد که ایشان به خوبی در جریان مسائل نشر هستند،‌ در بازدید روز گذشته رهبر انقلاب درباره میزان استقبال مردم از کتاب‌ها از چند ناشر پرسیده بودند،‌ در این باره توضیح بفرمایید؟
بله دیروز هم این اتفاق رخ داد،‌ البته در برخی سال‌ها اگر چهره‌های قدیمی‌تر برخی ناشران حضور داشته باشند، طبیعتاً رهبری نسبت به سابقه آن‌ها و آشنایی با آن‌ها اشارتی دارند،‌ دیروز ایشان از اغلب ناشران در مورد فروش سوال کردند، با اینک دغدغه اصلی ایشان کتابخوانی است و حتی فرموده‌اند، خرید کتاب صرفاً باید به قصد خواندن باشد، نه پز دادن و نگهداری کتاب صرف در خانه و محل کار. اما بالاخره یکی از مقدمات خواندن، خرید کتاب است.

امسال قبل از نمایشگاه برخی ناشران و دست اندرکاران نشر اعلام کرده بودند،‌ که ما پیش بینی می‌کنیم امسال استقبال زیادی از نمایشگاه صورت نگیرد،‌ ایشان می‌خواستند این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهند که چه اتفاقی در نمایشگاه افتاده است؟
 اولاً جمعیت خوبی امسال به نمایشگاه آمده است، همچنین بنا به آمار مسئولان نمایشگاه، تا دیروز 35 درصد از نظر قیمت و 15 درصد از نظر عناوین با افزایش فروش مواجه بوده‌ایم،‌ به هر حال وقتی قیمت کتاب بالا می‌رود  نباید از طریق عدد فروش  مقایسه به دست بیاید، بلکه باید عناوین هم بررسی شود. از طرف دیگر نوع کتاب‌هایی که به تجدید چاپ رسده بود،‌ نشان می داد، تعداد قابل توجهی از این کتاب‌ها در جامعه مورد استقبال قرار گرفته  است. البته طبیعی است که نسبت به جمعیت کشور و انتظاراتی که رهبری از شمارگان و فروش کتاب و مطالعه آن دارند،‌ هنوز فاصله زیاد است.

ایشان بارها گفته‌اند، در کشور ما شمارگان کتاب‌ها باید 100 هزار،‌ 200 هزار و حتی 300 هزار نسخه باشد، الان شمارگان به نسبت پایین است، اما اینکه از همین شمارگان تعداد بالایی خوانده شود یا به فروش رود نکته قابل توجهی است.
نکته دیگر اظهار خرسندی ایشان از تولید و عرضه کتابهای مربوط به دفاع مقدس و خاطرات همسران و مادران شهدا بود.

هر سال پس از بازدید، گزارشات مختلفی از آن چیزی که رخ داده منتشر می شود، روز گذشته نیز گزارشات و تصاویری درباره کتاب‌هایی که رهبری به آن‌ها توجه کردند‌، منتشر شد،‌ درباره واقعیت آنچه که اتفاق افتاد،‌ بفرمایید.
اول من یک نکته‌ای بگویم،‌ تفاوت کتاب با تصویر چیست؟ تفاوت کتاب با تصویر این است که در کتاب با متن سر و کار داریم و مطلب را به صورت مفصل و مشروح می‌خوانیم،‌ در نتیجه اطلاعات کامل به دست می‌آوریم. در مورد تصویر اینگونه نیست،‌ ما وقتی تصویری می‌بینیم، نمی‌‌دانیم مقدمه آن چه بوده است؟ بعد از آن چه رخ داده است؟

رهبری وقتی در غرفه‌های مختلف کتاب‌های مختلفی را می‌بینند،‌ گاهی کتاب‌هایی را دست می‌گیرند،‌ گاهی ورق می زنند و بعد نوع برخوردشان با این کتاب‌ها انواع مختلفی دارد،‌ کتاب‌هایی هست که ایشان می بینند،‌ و همان جا می‌فرمایند که این کتاب را خوانده‌ام، کتاب خوبی است یا کتاب  قابل استفاده‌ای است،‌ حتی برخی سال‌ها گفته‌اند، این کتاب باید ترویج شود. این یک دست از کتاب‌هاست.

اما،‌ برخی از کتاب‌ها را که می بینند، سوال می‌کنند، مثلا می‌پرسند، این کتاب در ایران خواننده دارد؟ چون سبک نوشتار کتاب سبک دشواری است،‌ گاهی کتاب را می‌بینند و با توجه به آشنایی قبلی که از این کتاب دارند، پرسشی می‌پرسند،‌ مثلا با ترجمه‌ای از یک کتاب مواجه می‌شوند و می‌دانند که ترجمه‌های دیگری هم از آن کتاب قبلا منتشر شده است،‌ بنابراین می‌پرسند که این ترجمه جدید است؟ آیا این ترجمه نسبت به ترجمه‌های قبل تفاوتی دارد؟ مثلا امسال هم رمانی را دیدند و سوال پرسیدند که تفاوت آن با ترجمه‌‌های قبلی چیست؟ که مسئول غرفه توضیح داد، ترجمه‌های قبل از زبان واسط ترجمه شده است و ترجمه حاضر از زبان اصلی ترجمه شده است.

در مورد برخی کتاب‌ها از انتخاب یا نحوه گزینش کتاب برای ترجمه می‌پرسند. 

درباره برخی کتاب ها اصلا ایشان نگاه انتقادی دارند،‌ برای نمونه دیروز کتابی را دیدند و به ناشر گفتند این کتاب بر خلاف آن چیزی که مولف ادعا کرده؛ جهتی مغایر با آن چیزی که در ظاهر دارد؛ نشان می‌دهد. فرض کنید این کتاب دست حضرت آقا باشد و عکاسی هم عکس بگیرد و تصویرش پخش شود،‌ بعد بیننده تصور کند این کتاب مورد توجه و تشویق قرار گرفته، در حالیکه اصلاً چنین نیست.

برای نمونه دیروز حضرت آقا کتابی را دست گرفتند که شکل خاصی از کتاب‌های رده کلیات بود، ایشان صفحه‌ای را باز کردند و نکته‌ای را نشان دادند و فرمودند این غلط است. به ناشر گفتند این کتاب غلط دارد. باز هم اگر صرفا به تصویر اکتفا کنیم، متوجه نمی شویم که ایشان به ناشر گفته اند دقت کنید این کتاب مشکل دارد.

بنابراین می‌بینیم که انواع و اقسام اظهار‌نظرها، انواع توجه‌ها، انواع نگاه‌ها وجود دارد،‌ من در باره کتاب خاصی  صحبت نمی کنم، اما جامعه فرهنگی و رسانه‌ای خصوصا درباره کتاب باید توجه کند که نوع نگاه ایشان به کتاب‌ها صرفاً از یک تصویر بدست نمی‌آید، ایشان که به نمایشگاه می‌آیند با ناشران و مولفانی صحبت می‌کنند، گاهی ذکر خیر مولفان و ناشران  می‌کنند،‌ اما حضرت آقا که همه دیدگاه‌شان را درباره یک مترجم یا یک نویسنده یا حتی همه کتابها در نمایشگاه بیان نمی‌کنند. اینکه حضرت آقا ذکر خیری از نویسنده  یا مترجم می کنند، دلالتی بر این نیست که  کتاب مورد توجه و تبلیغ بوده یا نبوده است؟ اصلا در این حوزه‌ها نیست، رویکرد کلی ایشان در نمایشگاه این است که هر ناشری که با ایشان مواجه پیدا می‌کند آقا محبت می‌کنند، خسته نباشید می‌گویند، تشکر می‌کنند، ولو اینکه نسبت به کتابهای آن ناشر نظر خاصی داشته یا نداشته باشند. بنابراین باید نگاه کلی به این مسائل داشت و به مجموعه دیدگاههای ایشان نسبت به جریان نشر کتاب و محتوا دقت کرد.ان شاالله

منبع:تسنیم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست‌ خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.

روشنگری درباره مقاومت مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در نمایشگاه کتاب/ ناشران و نویسندگان فعال تجلیل می‌شوند

در ابتدای این نشست، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد: این دوره از نمایشگاه با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت تا پایان روز شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: امیدواریم با حضور انگیزه‌مند و مشتاقانه ناشران در دو بخش مجازی و حضوری این رویداد را به نقطه عطفی در فعالیت‌های فرهنگی و ارتقای دانش در کشور تبدیل کند. از همینجا از مردم و خانواده‌های خوب ایرانی برای حضور در نمایشگاه و استفاده از برنامه های فرهنگی در ایام برگزاری نمایشگاه دعوت می‌کنم. تلاش شده بخش‌های مختلف نمایشگاه ارتقا پیدا کند و ضعف‌ها و کاستی‌های ادوار قبل را جبران کنیم.

وی اظهار کرد: برای نخستین بار، نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا و پیش از آغاز نمایشگاه در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. ناشران هم می‌توانند از امروز عصر  کتاب ها و اقلام خود را به مصلی آورده و  چینش غرفه‌ها را آغاز کنند.

احمدوند افزود: علاوه بر ویژه برنامه‌های مربوط به وقایع غزه و روشنگری درباره مقاومت مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و تجلیل از ناشران و نویسندگان فعال در این‌ حوزه،  به مناسبت همزمانی با دهه کرامت ویژه برنامه های برای پاسداشت جایگاه دختران و زنان مسلمان ایرانی درنظر گرفته شده است. با همکاری خوبی که با شرکت پست داشتیم امیدواریم پاسخگویی مناسبی به سفارش های مردمی با شرایط مطلوبی صورت بگیرد. حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب به صورت تکمیل و قاعده کند امسال هم ادامه خواهد داشت. 

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم حجم استقبال مردمی در نمایشگاه امسال از سال‌های پیش بیشتر باشد و تقاضا می‌کنیم مردم روزهای حضور خودشان را تقسیم کنند تا در روزهای پایانی با تراکم جمعیت و از دحام مواجه نشویم.

احمدوند گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی  با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه امسال حاضر خواهند بود. در سال گذشته، ۴۵هزار عنوان‌ کتاب خارجی را داشتیم. پیش بینی ما این است که حدود ۷۰تن مرسوله خارجی  را داشته باشیم. در روزهای بیست و چهارم تا بیست و ششم اردیبهشت رویداد نشر ایرانی را در بخش ناشران خارجی خواهیم داشت که هدف آن معرفی صنعت نشر به  فعالان خارجی این عرصه است که در آن شاهد حضور ۲۰ مهمان خارجی هستیم.

جانمایی همه ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب در فضای مسقف

علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب نیز عنوان‌ کرد: امسال کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند. با همت مجموعه ساخت مصلی تهران کارگاه های ساخت و ساز جمع آوری و بهسازی شده است. تعداد پارکینگهای ما امسال در مجموعه چهل سرای جنوبی و در شماره ۲۱ حدود پنج هزار خودرو افزایش پیدا کرده است. با این حال درخواست ما از بازدیدکنندگان این است از سه درب جدیدی که به محوطه مصلی اضافه شده استفاده کنند که یکی برای نفرات و یکی برای خودروها درنظر گرفته شده است که درهای شماره ۴،۱۱ و ۲۴ هستند.. به این ترتیب از تمام جهات مصلی تهران ورودی نفر و خودرویی داریم.

بن دانشجویان 700 هزار تومان شد

رمضانی گفت: بحث گردشگری کتاب را در این دوره از نمایشگاه با جدیت دنبال می کنیم که امیدواریم در طول سال توسط رسانه ها دنبال شود.همان‌گونه که پیش از این اعلام شد میزان بن اهدایی به دانشجویان و طلاب ۷۰۰هزار تومان است که چهل درصد از این رقم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت خواهد شد. این مبلغ در سال گذشته۶۰۰هزارتومان بود. برای اساتید هم این مبلغ  ۸۰۰ هزار تومان است که پنجاه درصد آن توسط  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می شود. 

وی افزود: امسال ۶۱۰خبرنگار در سامانه اهالی رسانه نمایشگاه ثبت نام‌کردند که از این تعداد ۲۷۵ نفر کارت ثابت و تعداد دیگری هم کارت تردد روزانه دریافت خواهند کرد. همچنین ۸۴نفر شهروند خبرنگار هم در نمایشگاه حضور خواهند داشت و اخبار آنرا پوشش میدهند که امیدواریم به زودی شاهد حضور تعداد زیادی از  از این جمع در سرویس های فرهنگی رسانه های مختلف باشیم.

وی افزود: ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه های خارجی هم رخ ادعای این رویداد فرهنگی را منعکس خواهند کرد.‌کارافزاهای «بله» و «نشان» در بحث جستجوی کتاب و جستجوی ناشران به کمک بازدیدکنندگان خواهند آمد. بیش از ۱۲۰نفر برای اطلاع رسانی و پاسخگویی به بازدیدکنندگان در نقاط مختلف مصلی مستقر خواهند شد.

سخنگوی نمایشگاه کتاب عنوان‌کرد:  تاکنون ثبت نام ۲هزار و ۶۱۹ ناشر در بخش های حضوری و مجازی این نمایشگاه نهایی شده است که این تعداد احتمالا افزایش خواهد یافت.

لازم به یادآوری است، سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از نوزدهم تا بیست و نهم اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب